Jdi na obsah Jdi na menu

NVP Mladá Boleslav

       Dne 18.-19. 7. se konala Národní výstava psů v Mladé Boleslavi.Byla ve znamení deště ,bláta,špatné organizace co se týče parkovacích míst.Naštěstí v neděli ,kdy se vystavovali leonci už nepršelo a i slunce se ukázalo a tentokrát jsme měli to privilegium - byli jsme pod střechou .Ráno jsme sice vyjížděli z Liberce za vydatného deště,vybaveni pláštěnkami pro sebe i Montyho,teplými bundami (jen pro sebe) dokonce jsem přibalila i holínky,které jsem pak jako i vše ostatní nakonec nepotřebovala.I když všude bylo plno bláta,i tak jsem se snažila Montyho vodit a venčit tak ,aby se umazal minimálně.

 Leonbergerů  bylo přihlášeno 31.Posuzoval rozhodčí p.Dostál,který to bral velmi striktně.Jak jsem mohla nahlédnout do několika posudků,všechny byly téměř stejné.Tabuli výsledků jsem nikde nepostřehla,tak ani člověk nevěděl ,jak který pes dopadl.Možná někde byla ,ale mé oči ji nepostřehly.

Co mě ale nemile překvapilo,bylo, že valná většina leonků byla neupravená,hřeben letos ještě ani neviděli,zacuchané chuchvalce chlupů ,viditelná odumřelá stará srst ..o výstavním předvádění ani nemluvě.Velmi mě to mrzí ,většinou se jednalo o krásná zvířata.A co mě ještě zarazilo a to musím podotknout,hlavně mladí jedinci byli bázliví ,ocásek mezi nohama,vystrašené oči.V jednom případě fenečka,která vůbec chudinka nevěděla co se po ní chce,majitel zřejmě ani nevěděl co s ní má dělat,fenka strachy z  kruhu i utekla,pak jsem zaslechla i jeho obhajobu,že v lese se fenka  chová zcela normálně.Prostě nedostatečně socializovaná.Je mi líto co z ní vyroste,pokud se s ní nebude pracovat tak jak by mělo.Ale dost už..

Monty se vystavoval ve třídě otevřené,kde se zůčastnilo šest psů.Monty skončil se známkou výborná 3.Třídu otevřenou vyhrál Ben Bastien Severní souhvězdí.BOB získal Fram Ensson bohemia,k čemuž srdečně gratuluji !!!!

Snímky bohužel žádné nejsou, v tom balení jsem na fotoaparát úplně zapomněla.:-((