Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

 

 

 

 

 

Týden jsme si náležitě užili všichni.Prošli jsme se Jánskými lázněmi,byli jsme v Málé úpě,lanovkou na Černou horu,šli jsme údolím Bílého Labe až na Luční boudu,byli jsme v Adršpachu a cestou domů jsme navštívili i zoo ve Dvoře Králové.Také jsme si zahoubařili a to dost vydatně.Počasí nám také přálo.Monty byl všude ,kam jsme přišli obdivován,lidé se ptali a ptali,děti byly zvědavé,každý se s ním chtěl fotit.Monty veškerý zájem o sebe ustál s klidem leonbergera.Také se stalo,že lidé typovali rasu,tak jsme měli berňáka,bernardýna,polští občané tipovali kavkazskou ovčarku.Ale bylo hodně těch ,kteří leonbergera uhodli.Často jsem také dostávala otázku,kolik to ho sní.Podle velikosti vždy tipovali,že alespoň dva kýble.Prostě úsměvné otázky,které většina z Vás také dostává.Nejmilejší otázky dávaly děti.Manžel říká,že jsem škodič dětských výletů.Párkrát se nám v létě stalo,že jsme potkali skupinu dětí na výletě,paní učitelka  nebo průvodkyně něco vyprávěla dětem,ale ty se zhromáždily kolem mě a dávaly mi otázky týkající se našich psů.Kolem paní průvodkyně pak zůstaly dvě ,tři děti a u mě většina.

 

 

 

Obrazek

Závěrem chci podotknout,že jsme všude s Montym mohli.V žádné restauraci nám neřekli ne.Lidé byli vstřícní a milí.Za dobu co mám psy se dost změnilo a to k lepšímu.Pokud někdo chcete navštívit Krkonoše se psem,vřele doporučuji.

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

další fotografie z Krkonoš

 

 

 

                           http://leonibucharka.rajce.net/Krkonose_2010_-_dovolena

 24.8.                             Potomci

Gina se ve svých 8 letech dočkala vnoučátek od dcery Daisy Annie,které se narodila tři miminka ,dvě fenečky Aisha,Adarka a pejsek Art.Všechna štěňátka již mají své rodiny.

 

Dnes 13.8.2010 je velký den

 

 

 

 

 

Aranka pocházela z našeho prvního vrhu Diny lesní vítr a Bennyho Chaloupecké skalky.

        

 

Obrazek

Aranka od Bucharky

11.6.2000 - 22.7.2010

 

 

15.7.  

                     pár obrázků z parného léta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   /fotoalbum/parne-leto

 

 

 

22.6.

Dnes jsem dostala velmi smutný mail,po kterém mi vyhrkly slzy do očí..Dne 17.6. dotlouklo věrné srdíčko Ballua od Bucharky ve věku 8 let a 10 měsíců.Snad každý kdo chová, si najde ve vrhu oblíbené štěňátko a i když si ho potom nenechá ,tak na něj po jeho celý život myslí.U nás to byl právě Ballu. A právě pro něj jsme vybírali budoucího majitele přepečlivě.A také se nám to podařilo.A proto i jim chci poděkovat za peči,kterou mu věnovali a za to se jim dostalo leonbergří lásky vrchovatě.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

15.6.

 Tak už mám zase svůj PC v pořádku.Monty už má ránu zahojenou i strupy jsou zcela pryč.Teď vyvydá jako po bitvě.Ale hlavní je ,že to nejhorší máme za sebou a doufám ,že nás delší dobu nic špatného nepotká a budeme si užívat letní pohody.

Daisy porodí každou chvíli,kontaktní údaje na www.leonberger.cz ikonka vrhy

 

9.6.

Monty má stále velké problémy s hojením zapařeniny.Na noc a v době naší nepřítomnosti musí mít ochranný límec,protože rána začíná svědit a to Monťáka nutí se drbat.Neustále jsem mu v patách, abych případnému drbání zabránila.Lhala bych ,kdybych nepřiznala,že se to nehojí ,ale moc pomalu,pravda ,rána je dost rozsáhlá.Ale teplé počasí zasychání dost pomohlo.

Noťas je stále v servisu,píšu zatím na záložním (dceřiným) počítači,takže zatím bude vše bez obrazové dokumentace.

1.6.

 Daisy Annie je už v pokročilém stupni březosti,štěňátka se narodí v polovině června.

Pro veškerou péči o Montyho jsem zapomněla na jednu důležitou událost a to,že 11.6.se dožila krásných 10-ti let Aranka od Bucharky dcera Diny Lesní vítr a Bennyho Chaloupecké skalky.Přeji Arance hodně zdravíčka a majitelce paní Novákové děkuji za péči,kterou Arance věnuje

 

 

 

 

 

 

 

18.6.

Daisy Annie od Bucharky má štěňátka.Dne 16.6.se narodil pejsek a dvě fenečky.Otcem štěňátek je Elvis Lví sen.

16.6.

 

.

 

 

 

 

 

Obrazek

Ballu od Bucharky

17.8.2001 - 17.6.2010

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

další fotky najdete ve fotogalerii 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

  14.8.

V neděli odjíždíme na týdenní pobyt v Krkonoších,který jsem v lednu vyhrála v soutěži na www.hafici.cz.     Vše napíši po návratu.

S sebou bereme jen Montyho,Citta s Ginou hárají,tak musejí zůstat doma,což se jim oběma asi moc líbit nebude.

 

13.8.

      CITTA ENSSON BOHEMIA

             13.8.2010        9 letObrazek

 

 

 

 

pro naší milovanou Cittu.Prostě jak se říká sešel se rok s rokem a Citta je o rok starší a dnes budeme slavit 9.narozeniny naší Cittušky.V uplynulém roce Cittu pozlobily zadní nohy,když na procházce šlápla na ostrý kámen a celá se podlomila.Díky naším veterinářům z Hanychovské kliniky je v pořádku.Obrazek Obrazek

 

 

 

 

Obrazek

                                       Artík

Obrazek

Artík s Gerrym Salve leon

 

 

 

 

 

         NOVINKY

 .

 

 

15.9.          

                  Podzimní sraz Svojanov 2010

 

Obrazek

Babička Gina s vnoučkem Artíkem

 

 

 

Na podzimní sraz jsem se velmi těšila,protože na jarní sraz jsme nemohli jet z důvodů manželových kulatých narozenin.Vyjeli jsme v pátek dopoledne a ve tři odpoledne jsme dorazili do Svojanova.Tentokrát nás doprovázel Monty,a protože jsem si myslela ,že přijede malý Artík,vnouček Giny,vzal.i jsme ji sebou.A třetí do počtu nám přibyla malá Bridgett.

Obrazek

 

 

 

 

 

Sobota začala členskou schůzí a po obědě se pokračovalo přehlídkou miminek ,kde se prezentoval malý,ale velice šikovný Art  pod vedením své paničky ,paní Cimlové..

 

Obrazek

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miminka si udělala tradiční kolečko a ukázala zoubky.Ve své premiéře byla všechna moc šikovná.Po té přišel na řadu svod mladých.

Večer jsme prožili v příjemné zábavě dlouho do noci.V neděli již tradičně proběhla bonitace.

 

Obrazek

Naši miláčci měli tentokrát  i ,,chůvu", naší kamarádku a chovatelku chs Lesní vítr, Lenku,která vyprahlá touhou po leonkovi si toto užívala.Lenko díky .

Obrazek

A užívala si u Bridgettka s malými leonky....

Obrazek

...,ale i velkými leony.

Obrazek

Malým překvapením bylo i zjištění,že se Monty objevil  na samolepkách do auta,pohlednicích a tabulce na vrátka.

Víkend rychle utekl,a ač neradi museli jsme se balit domů.Sraz byl báječný a Všem děkuji za skvělou atmosféru.

 

 

Obrazek

Citta si spokojeně užívá života,my si moc přejeme aby nám ještě dlouho dělala příjemnou společnici

 

 

23.7.Psi nám dělají radost neustále krom jednoho okamžiku,když nás navždy opustí.  Dne 22.7. v poledních hodinách usnula navždy Aranka od Bucharky ve věku 10 let.

 

                                  Novinky

 

fotky ke shlednutí na  http://leonibucharka.rajce.idnes.cz/Svojanov_2010/

 

 

  27.8.                     Týden v krkonoších

 

 

 Obrazek

 

      

 

 

 

 

 

4.12.

Všem návštěvníkům naších stránek se moc omlouvám,ale zřejmě zde řádil nějaký šotek a mnoho příspěvků a fotografií je přeházeno.Proto prosím o trpělivost ,než se mi podaří vše uvést zase do pořádku.Děkuji za pochopení. 

                                   

       Přejeme všem krásný a v pohodě prožitý čas adventu

 

dekorace21.gif

                                                                                                                                                                          

 

Obrazek

 

 

 

To jsem jednou v zimě projížděla portál hafici.cz a narazila jsem na soutěž.Výhrou byl týdenní pobyt se psem  v Krkonoších,který věnoval p. Foglar,provozovatel chaty Karolínka na Benecku.Takže vše jsem vyplnila a záhy na to zapomněla....Ale za týden jsem dostala mail, že já jsem tou výherkyní.V tu chvíli nastal problém,místo radosti jsem měla starosti.Co když si ten pobyt musíme vybrat teď v zimě...oba s manželem už téměř nelyžujeme...co se psem v horách s tunami sněhu...Vše se vyřešilo jedním telefonátem s panem Foglarem.Byl velmi vstřícný a tak jsme se domluvili na letním pobytu.

 

 

 

 

 

 

 

 

V polovině srpna jsme odjeli s Montym do Krkonoš užívat si výhru.Obě fenky háraly,proto byl akorát čas odjet,aby si Monty vyčistil hlavu.Což se nestalo,v tu chvíli ,kdy byl někdo k němu více než milý,začal Monty své milostné umění.Pokud jsem nezasáhla včas byl dotyčný sražen k zemi a důkladně oslintán.

 

Obrazek