Jdi na obsah Jdi na menu

Freddy 3. narozeniny

Vrh F od Bucharky

                                                                           ……….  a jak to bylo dál ?

16.3.2016 se rodičovskému páru Blueberry President z Merboltic a Curliemu Amad Happy Leon narodil jediný pejsek,který dostal jméno Freddy Curlie.Malý Freddy se má čile k světu.
Berry kvůli císařskému řezu trpí nechutenstvím a každé snědéné jídlo je velká sláva,mateřského mléka moc nemá .Freddy přibýval na váze 50-80g, jednou dokonce 120g.Chtěla jsem začít krmit umělým mateřským mlékem ,ale Freddy ho zajedno vehementně odmítá a zatím hlady nekřičí,tak ho zatím nechávám u Berry.Včera (25.3.) přibral 128 g a nyní na 9 dnech váží 1260g.Berry rozmazluji jen aby cokoliv snědla.Prostě je to boj.
Freddymu je 16 dní.Váží 2050g(15 dnů),otevřela se očka,začíná používat nožičky i jinak než k plazení Již si sedá , začíná chodit,vyluzovat mňoukavé zvuky.Berry u něj už neleží pořád ,odchází odpočívat mimo bednu.Ale malého stále chrání před smečkou,před kluky více než před holkama.Julli je hodně zvědavá na Freddyho,stále chodí do bedny koukat.Včera si ho očuchala i zblízka.Za to Elzu mimino moc nebere
Freddymu jsou tři týdny a tři dny.Váží 3450 g.Baští masíčko s mrkví zalité trochou kozího mléka.Podle mlaskání a nakonec i prázdné misky mu to očividně chutná.
Okusil již prostor mimo porodní bednu a chodí po pokoji s čím dál větší jistotou.O to horší bývá návrat do bedny.To je křiku Berry se již také srovnala.S častějším odcházením od Freddyho začala i jíst mimo porodní prostor a už je krmena s ostatními. Freddyho si včera venku očichal zbytek smečky.Největčí radost měla Jullinka. Radostným mručením a vrtěním ocasu dávala na najevo svou radost, že ta malá kulička ,kterou každé ráno kontrolovala v bedně je už venku a může se kolem ní vrtět a očichat si .Ovšem Berry není stejného názoru a jen pohledem či postojem těla dává jasně najevo ,kde jsou mantinely a na hraní s jejím potomkem je ještě brzy.
Ferddy se z bedýnky dostal během týdne a moc se mu zalíbilo v koutě kuchyně.mysleli jsme ,že tam zůstane déle,nicméně Freddy se po dobu naší přítomnosti pohyboval všude a když jsem mu chtěla omezit pohyb po dobu co nejsme doma začal se neuvěřitelně vztekat a řičet,že jsem ho musela pustit.Další místo měl za sedací soupravou.Líbilo se mu tam a cítil se tam bezpečně.Ale tento úkryt dlouho nevydržel.Jednou jsem ho našla pod krbem kam ukládáme dřevo.Udělal si tam svůj byvak.
Přesně na 7 týdnech byl Fredddy očipovaný a očkovaný i váhu měl suprovou ,celých 10 kg. je to velmi šikovný kluk ,vše zvládl na jedničku.Bohužel čas se šíleně krátil a v sobotu nastal pro Freddyho den D a pro nás loučení.Freddy odjel na jih Čech,podle posledních zpráva nesmutní a dobře se zčlenil.Tak Freddy,přeji Ti šťastný psí život .
A jak to bylo dál ? Stalo se to co si žádný chovatel nepřeje. Freddy musel v sedmi měsících že svého domova odejít. Nevím, co bylo opravdovou záminkou jeho odchodu. Nepídila jsem se po tom. Mým úkolem bylo znovu najít Freddymu skutečný a trvalý domov. Freddy u nás strávil necelé čtyři dny,kdy jsem jen telefonovala a odpovídala na dotazy ohledně Freddíka. Musela jsem být velice obezřetná při výběru. Nakonec jsem se domluvila se zájemci o nezávazné návštěvě, kdy jsme si jen povídali a Freddy, komik jeden se předváděl a během návštěvy si omotaval budoucího panička kolem tlapek. Freddyho zájemci se pevně rozhodli, že si chlapečka vezmou ještě ten den. A tak Freddy 16.října 2016 odjel podruhé ze své rodné chovatelské stanice do nového domova a já věřila, že do trvalého.Freddy je již 2.5 roku v novém domově velmi spokojený. Dnes je z něj dospělý pes ,16.3. měl 3.narozeniny.Freddy, vše nejlepší a buď šťastný❤️.